• Забележителната, и все още уникална технология на Honda за първи път се появи в дилърите в цяла Европа през 2010 г.
  • Над 140 000 мотоциклети, оборудвани с DCT, са продадени в Европа
  • Тази „лесна и директна“ технология се предлага на десет модела на Honda в Европа от нейното въвеждане

Тази седмица се навършват точно десет години, откакто технологията на Honda Dual Clutch Transmission (DCT), иначе казано – трансмисия с двоен съединител, се появи в продуктовата линия на най-популярната мотоциклетна марка в света.

След като дебютира при дилърите в Европа със спортния турър VFR1200F, DCT трансмисията на Honda остана уникална в света на задвижването на машините на две колела. Общо над 140 000 мотоциклета с феноменалната трансмисия са продадени в Европа. През 2019 г. 45% от модела Africa Twin, 52% от NC750X и 67% от Gold Wing са реализирани на европейския пазар във версиите си с DCT.

Успехът я съпътства неизменно до голяма степен благодарение на постоянното развитие на технологията. Усъвършенства се плавността и времето на превключване на предавките и адаптации, които да съответстват на характеристиките на каране, специфични за всеки модел.

Примерите включват добавка „G switch“, фокусирана върху пътя, за Africa Twin и X-ADV, както и синхронизация с Hill Start Assist, режима Walking Mode и Idling Stop на луксозния турър, флагмана GL1800 Gold Wing.

 

 

Сподели