Пилотът на Repsol Honda Тони Боу триумфира с чудесно каране на френското трасе Шарада в третия кръг от световното първенство TrialGP. Съотборникът му Такахиса Фуджинами завърши четвърти.

Третият кръг от триал шампионата се оказа тежък и техничен след силен дъжд. Така бе и на квалификациите, и на състезанието, точно преди старта му. Ездачите трябваше да се борят с кален и хлъзгав терен.

Пилотът на екипа на Repsol Honda, Тони Боу, подобри представянето си постепенно в хода на изпитанието. Той поддържаше темпото през цялото време, докато стигна до най-горното стъпало на подиума. С 19 точки още в първата обиколка Тони вече беше лидер. Тази позиция той затвърди, като взе само 5 точки във втората, за да завоюва 13-ата си победа на френска земя. Това бе 120-ият му триумф в състезание от световното първенство. С него Тони Боу не само подобри рекорда си, но и увеличи преднината си в генералното класиране на шампионата TrialGP. Той е с 10 точки пред най-близкия си съперник на второ място.

Тони Боу триумфира във Франция
Тони Боу триумфира във Франция

Съотборникът на Тони, японският пилот Такахиса Фуджинами, също имаше успешен ден. Въпреки няколкото грешки, успя да се придвижи напред на втората обиколка, за да постигне 4-о място. Резултатът оставя „Фуджигас“ на четвърта позиция в генералното класиране на световното първенство.

Екипът на Repsol Honda сега излиза в лятна ваканция, преди да стартира в четвъртото изпитание на световното първенство в Андора на 20, 21 и 22 август

Сподели