От 2023 г. Honda RC213V ще бъде оборудвана с изпускателни системи Akrapovič. Словенският производител и Honda HRC подписаха многогодишно споразумение.

Honda Racing Corporation има удоволствието да обяви ново техническо партньорство с Akrapovič като официален доставчик на изпускателни системи за екипа на Repsol Honda. По този начин словенската марка ще си сътрудничи с Honda HRC за по-нататъшно развитие на изпускателната система на Honda RC213V. Така бе поставено началото на технологичен съюз на два силни бранда, обединени от състезателното си ДНК, които с инженерство, страст към надпреварата и решителност ще се борят за победа.

Напълно изработената от титан изпускателна система на Honda RC213V за 2023 г. беше създадена заедно с Akrapovič.

Akrapovič произвежда ауспуси за мотоциклети от 1990 г. и има доказан успех в MotoGP, WorldSBK, MXGP, EWC и други шампионати на две и четири колела. Подобно на Honda, и словенците са развили своите технически умения на пистата. Първата им световна шампионска титла на словенците дойде на борда на Honda RC51 на Колин Едуардс, когато той взе короната на WorldSBK през 2000 г.

Сподели