Джет Лорънс от отбора на Honda HRC стана първият многократен победител в Monster Energy AMA Supercross през 2024 г. с впечатляваща победа пред 52 961 фенове във Форд Филд в Детройт.

Форд Филд, първият покрит стадион, домакин на състезание от Supercross през 2024 г., осигури страхотен екшън за феновете в Мичиган.

Това е втора победа за заводския пилот на Honda – Лорънс след тази в първия кръг от шампионата в Анахайм. Защитаващият титлата си е Чейс Секстън зае второто място в първата обиколка и го задържа през цялото 20-минутно плюс една обиколка основно състезание. Кен Роксен се придвижи от старта в средата на групата. Германецът си проправи път нагоре по разровената писта и спечели последното място на подиума.

Когато резултатите бяха отчетени, Чейс Секстън пое преднината в точките за шампионата с една пред Джет Лорънс. Арън Плесинджър сега е трети в класирането само на една точка зад Лорънс.  Класирането изглежда така: Сектън 98 т., Лорънс 97, Плесинджър 96 и Купър Уеб с Yamaha 92 т.

Кръгът в Детройт даде началото на източния регионален шампионат на клас 250SX с Остин Форкнър, който караше стабилно и бързо, за да грабне победата и преднината в точките в шампионата от 9 кръга.

Основното събитие на Източния регион в клас 250SX  започна с катастрофа на първия завой, в която участваха половината ездачи. Остин Форкнър беше пред мелето и дръпна за решаваща победа. Така той спечели своя 13-и триумф в Суперкроса. Макс Ансти от Fire Power Honda стартира прилично и се бори за второто място на предизвикателната писта. Новобранецът Дакстън Беник направи впечатляващ дебют и завърши на трето място от първото си професионално суперкрос състезание.

Шампионатът се връща на запад за 6-ия кръг на стадион Стейт Фарм в Глендейл, Аризона на 10 февруари. Графикът се връща към нощните състезания, като церемониите по откриването започват в 20:00 местно време.

Всяко състезание Monster Energy Supercross също носи точки за Световния шампионат по SuperMotocross от 31 кръга. SuperMotocross League обединява вълнението от 17-кръговия сезон на Monster Energy AMA Supercross, 11-кръговия AMA Pro Motocross сезон, два плейофни кръга и един финал, за да определи краен победител за двата класа 450SMX и 250SMX.

Сподели