Рики Брабек и Хоан Бареда от екипа на Monster Energy Honda завършиха съответно на второ и трето място във втория етап от 41-ото издание на рали Дакар. Така Бареда запази лидерството си във временното класиране, макар преднината му да е намалена на малко повече от минута.

Двамата пилоти на Monster Energy Honda започнаха деня с надежда за победа и в началото на етапа Брабек и Бареда бяха начело, но после отстъпиха първата позиция на победителя в етапа на австриеца Матиас Валкснер, който е миналогодишният победител в ралито. Все пак двамата пилоти на Honda се класираха в топ 3 и запазиха позициите си от първия ден.
Етапът се оказа бърз с 90% от специални офроуд трасета и и само 20% в дюните.  Моторите стартираха зад колите, но потенциалните проблеми, които очакваха най-добрите ездачи не се появиха. Всички мотоциклети пристигнаха без проблеми в бивака в Сан Хуан де Маркона след дълъг участък, на ден, включващ специален етап от 342 км от общо 554 км.
Рики Брабек почти бе взел победата в етапа, но американецът трябваше да се задоволи с второто място, като финишира само на 22 секунди от победителя Валкнер. Хоан Бареда стана 3-и в етапа, като 1:41 секунди зад Валкнер. Всички състезатели на Monster Energy Honda запазиха позициите си в общото класиране. Кевин Бенавидес бе 8-и в етапа и на същата позиция в общото класиране. „Начо“ Корнехо стана 10-и и продължава да е 9-и във временното подреждане, а Паоло Гонсалвеш повтори единадесетата си позиция.
Днес третият етап на Дакар ще отведе всички участници в Арекипа, където ще се състезават в най-дългия етап от първата половина на ралито. Той е с дължина 799 км, от които специални са 331 км от Сан Хуан де Маркона до Арекипа.

 

Рали Дакар 2019: Бареда с Honda води след втория етап

 

 

 

Сподели