Кевин Бенавидес от екипа на Monster Energy Honda е победителят в Мержуга в Мароко след промяна в класирането на 4-ия етап от ралито. Неговият съотборник Хуан Бареда пък води в общото класиране ден преди края на състезанието.

Първоначално за победител в 4-ия етап (втора част маратонския), чиято дължина е дължина 327 км, бе обявен италианецът Алесандро Ботури. Частният пилот бе начело в етапа преди двамата съотборници от заводския отбор на Honda Пауло Гансалвеш и Рики Брабек. Тази втора част, която завърши в лагера до хотел Тимбокту, бе доста тежка. Освен че пилотите нямаха право на помощ от мехaниците си, етапът включваше премеждия от дюни, пясъци, камениста земя и райони, подобни на трасе за траял. По това трасе пилотите трябваше да се справят и с гъстия, непрогледен прах по мароканското трасе във финалната му част. Поради тази причина мнозина от тях да допуснат грешки в навигацията и основната група да се върти в кръг в търсене на верния път. Именно заради това организаторите отмениха последната част от етапа. За крайно класиране се взе подреждането до предпоследната контрола.

Хуан Бареда стартира първи по трасето, следван от Кевин Бенавидес. Двамата пилоти на Honda водеха битка помежду си, но след това бяха настигнати от другата група състезатели, включително Брабек и Корнехо. Бареда завърши 8-и, а победата бе за Бенавидес. Брабек финишира на второ място в етапа, като това бе най-доброто му класиране до момента. Пауло Гонсалвеш стана 7-и  за деня и така навакса много от загубеното време в началото на ралито. Корнехо завърши 17-и заради грешка в навигацията.

Днешният последен ден е обиколка в стил мотокрос преди финала в Ер Чеби. Мотоциклетите стартираха след бъгитата по трасето с дължина 208,71 км, което е 100% през дюни.

 

ИЗБЕРЕТЕ КАСКА ЗА СВОЯ МОТОЦИКЛЕТ >> 

Сподели