За първи път кръг от шампионата по X-Trial бе в Андора. И победител стана Тони Боу, който приключи по превъзходен начин участието си в сериите X-Trial на ФИМ. Той ознаменува 13-ата си световна титла по триал в зала. Пилотът на Repsol Honda математически си бе осигурил титлата. Въпреки това пред своите фенове в Андора, където живее, показа ненадминатия си талант и затвърди 13-ата си корона у дома.

Световният шампионат на X-Trial се върна в Андора след 16-годишно отсъствие. Преди това Боу не е участвам на състезание у дома и затова искаше да бъде блестящ. Това бе дебютът на Боу на състезание по X-Trial в Андора.

На домашното си трасе той пристигна с 4 победи и осигурена корона на предишното състезание в Марсилия, месец и половина преди това. Затова Боу кара без да бъде под натиск и бе блестящ. Той взе 5-а победа за сезона. Той завърши първите два кръга само с една тока преднина, но на финала победи конкурента си Адам Рага с 11. С толкова остана и третият в класиране Жерони Фахардо. Това бе 75-и подиум и победа № 62 в кариерата на феноменалния Боу.

 

Сподели