Има малко повече от седмица до първия MotoGP тест за сезона в Малайзия и HRC работят усилено, за да гарантират, че ще разполагат с всички налични ресурси. Те ще бъдат готови за работа в Сепанг. Докато официалните пилоти на Repsol Honda Марк Маркес и Пол Еспаргаро трябва да изчакат за изпитанията, тестовият Щефан Брадл вече получи известно време, което прекара на трасето.

Тестовият ездач на Honda се присъедини към изпитанията на WorldSBK в Херес. Той караше RC213V, тъй като японският производител се надява да извлече допълнителна информация. Тя може да се окаже ключова в плановете им за тестване следващата седмица. Брадл прекара два дни в южната част на Испания.

След като изпитанията на WorldSBK приключиха вчера, в четвъртък, германецът ще отлети за Малайзия, където се очаква да участва в шейкдауна на MotoGP, който започва в понеделник, 31 януари.

След това, официалните тестове ще започнат в събота, 5 февруари. Там четиримата ездачи на Honda ще могат да се видят „на пълен работен ден“, плюс Брадл. Всички те ще карат машината от спецификация 2022. Това са решаващи няколко дни в Азия за HRC. Първоначалните данни за новия мотоциклет са положителни, но остава да се види дали е достатъчно добър, за да могат пилотите да бъдат редовно на върха.

Сподели