Миналата седмица от пристанището на Льо Хавър в Северна Франция заминаха превозните средства на отбора на Monster Energy Honda, които ще участват в предстоящото рали Дакар 2019. Превозните средства преминаха процедурата за качване и заминаха за Южна Америка. Девет превозни средства от логистиката на тима сега са на път към Лима.
Деветте съпътстващи превозни средства се състоят от един камион, четири вана и четири моторхоума (каравани), от които два са Laika, заедно с петте мотоциклета на състезателите от отбора, оформиха колоната, която тръгна от централата на Monster Energy Honda в Барселона, в края на миналата седмица. Те заминаха за френското пристанище Хавър в Нормандия. След преминаване на различни административни проверки, превозните средства бяха натоварени на кораба, който ще ги откара до столицата на Перу – Лима. Там ще бъдат качени на пристанището Ел Калао на 3 януари. Те ще бъдат допълнени от другите двама пилоти на Honda, които също ще бъдат част от екипа. Те също ще имат техника на екипа Honda Motor del Peru за рали Дакар 2019.

Към деветте превозни средства на Monster Energy Honda се присъединиха и от Monster Truck – автомобилите 4×4, оцветени с цветовете на енергийната напитка, които ще бъдат използвани за медиите към отбора и комуникационните активности.
Рали Дакар 2019 започва на 6 януари в Лима с церемониален старт. Преди това отборите ще преминат през преглед и шейкдаун в перуанската столица. Състезанието ще включва общо десет етапа с почивен ден в Арекипа, в южната част на страната. Състезанието ще финишира на 17 януари в Лима.

Сподели