Всеки един от пилотите на мотоциклети Honda CRF450 RALLY от Monster Energy Honda Team вече е бил лидер в общото класиране на рали Дакар 2021. Тимът продължава да бъде в светлината на прожекторите и след почивния ден. След като спечели пролога, Рики Брабек се разписа с нова победа и то в маратонския етап. В същото време чилиецът Хосе Лопес Корнехо завърши втори и оглави класирането, макар само с една секунда преднина пред втория.

Преди почивния ден в Дакар, на 6-ия етап от Ал Кайсумах към Ха’ил, поредната си победа спечели Хоан Бареда. Другите пилоти на тима – Брабек, Корнехо и Бенавидес бяха на добри позиции. Бенавидес и Корнехо бяха втори и трети във временното класиране.

Втората седмица на състезанията започна с маратонския етап, свързващ бивака Ха’ил с бивака Сакака. В етапа бе забранена помощ от механиците или на някои отвън. Състезателите само трябваше да оправят повредите си. Специалният етап бе 471 км от общо 737 км. При пристигането си в Сакака, мотоциклетистите успяха да проверят състоянието на моторите си. Всички пилоти на Honda обявиха, че са без проблеми. Етапът бе тежък, като включваше планини, пясъчни трасета, скалисти райони и високоскоростни криволичещи пътища.

Денят се оказа благоприятен за Рики Брабек. Той реши да изиграе най-силната си ръка в опит да запази отворени всички възможности за нова победа в ралито. Американският пилот на Monster Energy Honda Team стигна до финала първи. Това бе втората му победа в Дакар тази година след пролога. Сега той е на 8-о място в общото класиране, на 14 минути зад лидера на състезанието.

А той е Хосе Игнасио Корнехо. Чилиецът имаше забележителен ден. Начо Корнехо, който е много добър в навигацията, завърши с второто време, след Брабек. След почти 29 часа на седлото на мотора, той е новият лидер на Дакар, макар че преднината му е сома секунда пред втория в класирането. Пилотът от Икике измина безпроблемно трасето със своят Honda CRF450 RALLY. Най-важното е, че съхрани гумите на мотоциклета, които са в добро състояние. Така той ще се подготви за втория етап от маратонския етап.

Хоан Бареда беше първият пилот, който тръгна в етапа. Испанецът наложи солидно темпо, което до финала на специалния етап бе фактор за ограничаване на щетите. Ездачът от Кастелон отстъпи само девет минути на своя съотборник и победител в етапа Брабек. В момента Хоан е 6-и, на десет минути от лидера.На пето място, точно преди Бареда, беше Кевин Бенавидес. Той е на 7:29 мин. зад Корнехо. Аржентинецът от екипа на Monster Energy Honda обаче ще се опита да компенсира времето и позициите във втората част на маратонския етапНадпреварата в 8-ия етап е 375 км в специален етап от общо 709 км до бивака в Неом

Сподели