Рали Abu Dhabi Desert Challenge в Обединените Арабски Емирства бе вмтори кръг от световния шампионат на крос-кънтри. В тази пустинна надпревара, екипът на Monster Energy Honda се представи успешно с двоен подиум. Рики Брабек и Пабло Кинтанила заеха съответно второ и  трето място в крайното класиране, след победителя Сам Съндерланд. Британецът спечели и рали Дакар.

Последният етап на ралито, дълъг малко над 200 километра, беше спринт. Всички водещи състезатели се надяваха да подобрят позициите си. В крайна сметка Рики Брабек успя да се качи на подиум на второ място – на 3:08 мин. от победителя, докато Пабло Кинтанила завърши трети на 3:56 мин. Така отборът на Monster Energy Honda не само запазва, но и увеличава преднината си в световното първенство.

Във финалния пробег Сам Съндърланд тръгна със стартова позиция в своя полза, като Брабек и Кинтаниля направиха всичко възможно, за да го победят. До края на етапа Брабек успя да навакса времето, като се класира втори през деня, като същевременно зае второ място в общото класиране. Съотборникът му от Monster Energy Honda – Пабло Кинтанила завърши сцената на трето място, една минута зад Брабек.

Хосе Игнасио ‘Начо’ Корнехо завърши отборните усилия. Той бе 7-и в ралито. Той се справи блестящо със стигането до финала, тъй като ден преди това чилиецът направи тежка катастрофа. Така след падането му бе трудно да подобри класирането си в последния ден.

Резултатите от това второ състезание от Световния шампионат на рали-рейд показват, че екипът на Monster Energy Honda увеличава преднината си в общото отборно класиране. Води с 83 точки, с 20 повече от втория. В индивидуалното класиране на Световното първенство Пабло Кинтанила остава втори с 46 точки, а Рики Брабек се изкачва на четвърто място с 34 т.

Сподели