За пета поредна година Honda представя новост в зоната „Design Studio“ на своя щанд на EICMA. В случая там бе поставена смелата концепция CB4X. Тя е дело на младия дизайнерски екип на Валерио Айело.

Експерименталната машина е разработена по темата „Забавно седем дни в седмицата“. Моторът съчетава елементите на Sport и Touring със здравословното каране на Crossover. Затова Валерио Айело твърди, че са искали да изследват да преминат през съществуващите граници.

CB4X е с динамични, но компактни линии. Те са проектирани да подобряват контрастната индивидуалност на мотоциклета. Той е роден да се използва всеки ден по градски маршрути. С него обаче ездачът може да се забавлява през почивните дни. Независимо дали харесва острите планински завои или предпочита дългите пътувания.

Двигателят е класически четирицилиндров редови с обем 650 куб. см. Резервоарът за гориво се извива напред като кобра, готова да атакува плячката си. Ветровото стъкло е напълно регулируемо и се интегрира в обтекателя. Фаровете са изградени като диамант, впръсквайки агресивна изтънченост заедно с дневните светлини (DRL).

Красива алуминиева подрама е в основата на късата, остра опашка. 17-инчовото предно колело увеличава прецизността на управлението. Мотоциклетът е оборудван перфектно. Вилката е Öhlins. Радиално монтираните спирачки са Brembo, а изпускателната система – SC Project.

Honda CB4X е идея, посветена на тези мотоциклетисти, които живеят за спортно каране. Но те не искат да се откажат от възможността за релаксиращи пътувания.

Сподели