Honda представи официалният си рали отбор за 2022 г. Екипът продължава да носи името Monster Energy Honda и е готов да се изправи пред новите предизвикателства догодина. Най-тежкото от тях ще бъде рали Дакар 2022. Настоящият екип, който спечели рали Дакар тази година, присъства на гала представянето на официалните отбори на Honda HRC за новия сезон 2022. Обновеният Monster Energy Honda ще се стреми да повтори победата от миналия сезон в най-трудното състезание в света – рали Дакар.

Партньорство между Honda и Monster Energy продължава вече пети сезон и доведе до това, че отборът не само постигна страхотни успехи, но и се превърна в отбора с най-голяма популярност в бивака за рали крос-кънтри. Всъщност, ако нещо е по-трудно от превземането на една голяма цел, това е повторното й превземане. След триумфа тази година в рали Дакар стана ясно, че Monster Energy Honda Team е решен да постигне триумфа толкова пъти, колкото е възможно. Именно поради тази причина отборът ще изгради комбинация от младост и опит, създавайки страхотен отбор с висок шанс да постигне целта си.

В Дакар 2021, Monster Energy Honda Team се доказа като издръжлив екип, като не само печели етапи и води голяма част от състезанието, но имаше и няколко състезатели, които непрекъснато се борят за първото място. Освен това мотоциклетът Honda CRF450 RALLY улесни задачата, като постоянно доказваше своята мощ и надеждност. Той помагаше на четиримата пилоти на отбора да останат сред лидерите. Ще бъде трудно но четиримата пилоти на тима са готови да се справят с огромното предизвикателство.

Рики Брабек, американец, шампион през 2020 г. и вицешампион през 2021 г., ще носи табелата с №2 на своята Honda CRF450 RALLY. С четири етапни победи миналата година, премина към битката и крайната победа. Кой може да иска нещо повече?

Хосе Игнасио ‘Начо’ Корнехо, младият 27-годишен чилиец, обещава да се завърне в Саудитска Арабия с надеждата да подобри представянето си. През миналата година той изпита разочарование, въпреки че никой няма да може да отнеме етапните му победи или факта, че той води надпреварата за цели три дни.

Хоан Бареда в момента е активният състезател с най-голям брой етапни победи в категорията на мотоциклетите. №88 никога не се нуждае от представяне. Никой не би посмял да изключи Bang Bang от списъка на претендентите за общата победа в рали Дакар или в шампионата?

Пабло Кинтанила е най-новото попълнение в отбора на Monster Energy Honda! Добре дошъл на борда! Състезателят вече е бил на подиума на Дакар два пъти. Освен това притежава две титли от световно първенство. Последното попълнение в отбора ще бъде по-видимо от всякога тази година.

Рали Дакар 2022 ще започне на 1 януари в Хаил, Саудитска Арабия, и след 12 етапа и ден за почивка в Рияд, ще завърши в Джеда на 14 януари. Дакар 2022 също ще бъде първият кръг от новия световен шампионат но рали крос-кънтри.

Сподели