Подкрепяният от Япония френски екип на Honda постигна втората си победа в легендарната надпревара за издръжливост 24 часа на Льо Ман. F.C.C. TSR Honda France триумфира в 24-часовата надпревара с изцяло новият мотоциклет CBR1000RR-R Fireblade SP. Това беше дебютът н новата машина в световния шампионат за

издръжливост на ФИМ.

За едно денонощие  екипът на F.C.C. TSR Honda France направи 916 обиколки, като през по-голямата част от дистанцията тимът бе лидер в класирането. В тима караха Джош Хук, Фреди Форай и Майк ди Мелио. С успеха си победителите от F.C.C. TSR Honda France излязоха на 2-ро място във временното класиране на шампионата.

Екипът стартира в състезанието от четвърта позиция в събота 29 август, в сухи условия. Ди Мелио стана лидер в надпреварата още във втората си обиколка. Така бе до края на първия си стинт. Супербайкът с №5 Honda CBR1000RR-R Fireblade SP беше на второ място след първия пит стоп, малко преди времето да се промени и дъждът да се изсипе върху пистата Бугати. Въпреки това, независимо от тежките променящи се условия, отборът си върна лидерството.

В края на първите осем часа от 43-ото издание на 24-те часа на Льо Ман за мотоциклети, F.C.C. TSR Honda France все още задържаше първото място. Затова получи и 10-те бонус точки, присъдени след първата трета от състезанието. Отборът прекара цяла нощ в предната част на колоната, като запази преднината над своите съперници, за да събере още 10 т. бонус в края на 16-ия час. През нощта Ди Мелио дори постави рекорд за най-бърза обиколка на състезанието с време 1:36.985.

Триото на ездачите не направи грешки. Пилотите караха съвършено, стратегически правилно и постигнаха изключително важна победа. Така те доказаха надеждността и мощта на чисто новия супербайк Honda CBR1000RR-R Fireblade SP.

Екипът взе изключително ценни точки, с което излязоха на втора позиция във временното класиране на световния шампионат за издръжливост ФИМ с общо 87 т.

Фреди Форай, Джош Хук, Майк Ди Мелио, както и F.C.C. TSR Honda France вече ще очаква с нетърпение последния кръг от първенството EWC 2019/2020. Той ще бъде на 26 септември на пистата Ещорил в Португалия, където от отбора се надяват да спечелят титлата обратно.

Сподели