Заводският отбор на Honda – Team HRC и Тим Гайсер стартираха успешно световния шампионат по мотокрос за 2019 г. –  MXGP. Словенският ас стана втори на живописната писта Вила Ла Ангостура в Патагония, за Гран При на Аржентина.  Той показа своето майсторство пред препълнените трибуни. Гайзер водеше в първата част на втория манш, като се стремеше към победа в първото Гран При за сезона. Той имаше две победи преди години на това трасе, но сега обаче трябваше да се задоволи с две втори места в отделните маншове и да бъде втори на подиума до победителя, многократния шампион Антонио Кайроли.

На първия завой в първия манш Гайсер излезе извън топ 5, но свърши отлична работа, след като влезе в ритъм и започна да изпреварва конкурентите пред него един по един. Пет обиколки преди края той задмина и Ромен Февър, като и се опита да атакува дори Антонио Кайроли. За съжаление времето изтече, преди да успее да се справи с предизвикателството и той пресече линията втори, на малко повече от пет секунди.
Във второто състезание Гайсер бе на милиметри да спечели холшота, но скоро излезе начело и се опита да избяга от преследващите го в пакет ездачи. За съжаление той не можа да намери ритъма си веднага и Февър го изпревари, а Кайроли бе зад него. Тримата започнаха страхотна битка. В крайна сметка Кайроли излезе начело, а Гайсер го преследваше плътно. Въпреки че словенецът даде всичко от себе си,  той финишира на 2,3 сек. след Кайроли.  Това представяне на Гайсер му дава добро самочувствие за втория кръг, който ще се състои след няколко седмици. Стартът е на британското трасе Матърли Базин на 24 март.

Сподели