Заводският пилот на Honda Тим Гайсер от Team HRC взе победна победа в словенското първенство. Той триумфира на състезанието в Семич със своя мотоциклет Honda CRF450RW.

Навсякъде по света започват да се правят състезания по мотокрос. Не прави изключение и родината на Гайсер – Словения. Пилотът е невероятно популярен там. Както при всяка поява на световния шампион в MXGP на състезание в Словения, край трасето се събраха огромен брой зрители. Тим не разочарова своите фенове.

Заради принудителната пауза на сезона на MXGP, това беше добър шанс за Гайсер да се „отърси от ръждата“. Той не се е състезавал от 8 март, от MXGP на Нидерландия във Валкенсвард. Тогава той стана първи и втори в двата манша.

При непрекъснато променящия се календар по мотокрос за 2020 г., това беше стъпка в правилната посока. Така европейска държава стана домакин на състезание по мотокрос. Имаше и много зрители, тъй като Словения се обяви за свободна от COVID-19. Следователно не прилага мерки за социално дистанциране.

В момента следващото планирано събитие от световно първенство е Гран при на Латвия на 9 август. Това е събитие е все още е доста далеч като дата. Това обаче е стимул за екипа на HRC. Те търсят начини да започнат подготовката за рестартиране на сезона.

Гайсер в момента е на второ място във временното класиране. Съотборникът му Мич Евънс също е нетърпелив да се завърне на трасето. Той се излекува от контузията на рамото и с вълнение очаква сезонът започне отново.

Преди това има още един словенски кръг този уикенд. Той е старото трасе за Гран при в Орехова Вас.

 

Сподели