Тим Гайсер от екипа на Team HRC показа отново страхотна форма на пясъчното трасе във Валкенсвард за Гран при на Нидерландия. Той постигна отлични резултати в пясъка, като стана първи и втори, съответно в двата манша в клас MXGP и стана втори в общото класиране. Тим си тръгна с равен брой точки – по 47 с победителя Джефри Херлингс. Заради победата във втория манш на холандеца, той стъпи на на-високото стъпало на подиума, а Гайсер бе 2-и.

Въпреки че стартира от 33-а позиция на бариерата или от външната страна на стартовата решетка, Гайсер с новата Honda CRF450RW влезе на първия завой на добра позиция, с което той взе втора победа в манш след тази във Великобритания.

В първия манш Тим излезе от шикана в първите 10. Докато около него беше хаос, пилотът щурмува и излезе втори. Половин обиколка по-късно стана първи и така бе до финала в дълбокия и мокър пясък на трасето във Валкенсвард.

Пак от 33-та позиция във второто състезание, Гайсер показа мощта на машината CRF450RW и бе на 3-о място до линията на холшота. После бързо премина на второ място и се опита да стопи преднината и да изпревари лидера Херлингс. Не можа обаче да се доближи достатъчно близо за атака. В същото време дъждът се усили, а грешка в края на манша отреди второ място на Гайсер. Той сега е и на второ място в шампионата на MXGP.

Съотборникът на Гайсер в HRC Мич Евънс нямаше толкова голям късмет. Той попадна в инцидент с много мотоциклетисти, от който получи дислокация на дясното рамо. Ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс за оценка на травмата. Това ще покаже времето за неговото възстановяване.

В календара вече има почивен уикенд, преди пилотите да се отправят към Южна Америка и живописния регион Патагония. Там, в Аржентина, на 21-22 март ще се проведе третото състезание от първенството на трасето Вила ла Ангостура.

 

Сподели