Въпреки старта си травма, пилотът печели в Белгия, взима победа № 100 с Montesa

След като взе 101-та си победа в световния шампионат по триал в Аурон, Франция, Тони Боу отново триумфира този уикенд. Той бе убедителен на състезанието в Комблен о Пон в Белгия. Въпреки че стартира с травма, Боу спечели победата и продължава успешната си битка за титлата. На подиума стъпи и съотборникът му от Repsol Honda Такахиса Фуджинами – 3-и, като двамата постигнаха първия двоен подиум за отбора през този сезон.

101ва победа за Боу в Аурон, Франция

 

Тони Боу контузи дясното си коляно по време на квалификацията и след медицински преглед трябваше да прекара нощта с превързан крак, вдигнат на екстензия. Въпреки това шампионът излезе на трасето и не позволи травмата му да бъде пречка към победата. Той бе лидер до края на първата обиколка, а след това държеше своите противници под контрол, за да спечели блестящо първото място. Това е победата му №100 с Montesa Cota 4RT, откакто се присъедини към отбора през 2007 г. Инак в кариерата му е 102-и успех. Боу увеличи преднината си в световния шампионат на триал на 23 т. пред Жерони Фахардо.

Съотборникът на Боу в Repsol Honda – Такахиса Фуджинами стана трети. Той се бори с нокти и зъби за тази позиция, но накрая усилията му дадоха резултат. Японският ездач взе втори подиум през този сезон, а отборът за първи път е с двама пилоти на стълбичката. Фуджинами сега е 6-и във временното класиране на шампионата.

 

ДО -20% ОТСТЪПКА ЗА 20 МОТОЦИКЛЕТА HONDA >>

 

Боу и Фуджинами в Комблен о Пон, Белгия
Сподели