Пилотът на Repsol Honda Пол Еспаргаро оглави класирането в края на тридневните тестове на пистата Мандалика в Индонезия. Това бяха последните изпитания за висшия клас преди началото на сезона. Еспаргаро показа изграждане на увереност, след като започна втория си сезон в тима. Съотборникът му от Repsol Honda Марк Маркес вложи последна интензивна работа.

Последният ден от предсезонните тестове на MotoGP, получи ревизия на графика, тъй като състезателите получиха повече време за тренировки, а на пистата беше дадено време за да се почисти старт-финалната права.

Пол Еспаргаро завърши сутрешната сесия като най-бързият състезател с най-добра обиколка от 1:31.060, на 0.215 сек. от заелия второто място световен шампион Фабио Куартараро. Това класиране на Еспаргаро продължава фината форма, която той успя да  намери на борда на новата Honda RC213V. Освен че стана първи и постигна най-добро време за обиколка, Еспаргаро успя да завърши програмата си и да завърши ползотворните пет дни изпитания. След като си свърши работата, Пол и екипът на Repsol Honda решиха да приключат деня си по-рано. Въпреки ранния финал, времето 1:31.060 на Еспаргаро беше най-бързата обиколка за деня, недостижима за останалите пилоти.

Последният ден на теста беше ден за симулиране на състезание за осемкратния световен шампион Марк Маркес. Той завърши общо 74 обиколки. Марк Маркес претърпя падане при завой 2, но успя да се качи отново и да се върне в гаража на Repsol Honda, преди да се върне пак на пистата. В крайна сметка завърши деня на 14-то място. Маркес беше само на 0,733 секунди зад съотборника си, тъй като се съсредоточи върху дълги стинтове и настройка на мотоциклета си. Той щадеше и рамото си.  Като цяло Маркес завършва теста на девето място след трите дни. Прегледът на петте дни на тестване в крайна сметка е положителен за Маркес и екипа на Repsol Honda, когато той се завръща след контузия.

Отборът на Repsol Honda измина общо 1702 километра през трите дни в Ломбок, като Марк Маркес направи общо 212 обиколки, докато Пол Еспаргаро – 180.

Сега екипът на Repsol Honda се подготвя да започне още една година в битка за световния шампионат MotoGP. Това е 28-ия сезон на сътрудничество между Repsol и Honda HRC. Сезонът започва под прожекторите на Катар в неделя, 6 март, където Марк Маркес и Пол Еспаргаро са решени да започнат годината в челото.

 

Сподели