Свеж поглед върху електрическите скутери, вдъхновен от Honda Motocompo от началото на 80-те, изцяло новият Honda Motocompacto предефинира достъпния напълно електрически личен транспорт с елегантен и семпъл стил и иновативен, ултракомпактен сгъваем дизайн . Първоначално продажбите ще започнат ексклузивно на Motocompacto.honda.com и при дилърите на автомобили Honda и Acura в САЩ през ноември, като цените стартират от  $995.

Motocompacto с нулеви емисии е проектиран за съвременните реалности на градската мобилност. Той е лесен и забавен за каране алтернативен транспорт. С максимална скорост от 25 км/ч. и обхват с нулеви емисии до 12 мили (19 км), Motocompacto може да бъде напълно зареден само за 3,5 часа както в сгъната, така и в готова за каране конфигурация с помощта на обикновен 110-волтов контакт.

Проектиран и разработен е от инженерите на Honda в Охайо и Калифорния като иновативен подход към личния електрически транспорт, спечелил 32 патента. Сгъва се лесно и бързо се трансформира в малък, лек и добре подреден куфар. Можете да го транспортирате в обществения транспорт или лично превозно средство, или да го съхранявате на тесни места.

Motocompacto е перфектен за придвижване в градски райони и университетски кампуси. Проектиран е с мисъл за комфорта и удобството на ездача с мека седалка, щифтове за крака със сигурно захващане, място за съхранение, дигитален скоростомер, уред за измерване на заряда и удобна дръжка за носене. Умно приложение за телефон позволява на мотоциклетистите да коригират личните си настройки, включително осветление и режими на каране, чрез Bluetooth.

„Motocompacto е лесен за използване и забавен за каране, но също така е проектиран с оглед на безопасността, издръжливостта и сигурността“, споделя Ник Зиралдо, ръководител на проекта и дизайн инженерен ръководител в Honda Development and Manufacturing of America. „Използва здрава термично обработена алуминиева рамка и колела, ярки LED фарове и задни светлини, странични рефлектори и заварена стоманена верига за заключване на стойката. Тя е съвместима с повечето ключалки за велосипеди.“

Зареждането е бързо и удобно със стандартно компактно зарядно устройство, което може да се прибере на борда.

Motocompacto е проектиран да бъде персонализиран със стикери, кожени аксесоари и др. И за да бъде още по-стилно и забавно да го притежавате, Honda ще пусне и функционална линия от маркови аксесоари Motocompacto, включително каска, раница, облекло и др.

Сподели