Honda обяви отборите, с които ще участва в 5-ия кръг от Световните сериите за издръжливост на ФИМ за 2018-2019. (Endurance World Championship (EWC). 42-ото състезание “Coca-Cola” или 8-те часа на Сузука ще бъде на 28 юли.

Състезанието на пистата Сузука в префектура Мие е едно от най-престижните надпревари за издръжливост. Причината е, че в него участват и пилоти, които са от други шампионати като MotoGP и WorldSBK.

Заводският отбор на Honda, който се състезава в пистовия японски шампионат – All Japan Road Race Championship (JRR) в клас JSB1000 ще си партнира отново с Red Bull. За 8-те часа на Сузука тази година той ще носи името Red Bull Honda. Отборът ще бъде начело с Такуми Такахаши – лидер в клас JSB1000 след 3 кръга. Ще му партнират състезателя от WSBK Рюичи Кионари и тестовия пилот на HRC Щефан Брадъл. Те ще карат заводския байк Honda CBR1000RRW, който е базиран на CBR1000RR SP2.

EWC 8 Hours of Oschersleben

Шампионите за 2017-2018 г. – F.C.C. TSR Honda France сега са 3-и в шампионата на  EWC. Те имат две победи, като последната бе на Ошерслебен. Пилотите на тима са Фреди Форе, Джош Хук и Майк ди Мелио. На това състезание те се надяват да ес върнат на върха в класирането отново.

Тимът au Teluru SAG RT ще се състезава с пилотите си от JSB1000 Косуке Акиоши и Тайга Хага, а трети човек ще бъди звездата от клас Moto2 на мотоциклетната Гран при – Тецута Нагашима.

За екипа KYB MORIWAKI RACING, пилотът от JSB1000Юки Такахаши ще си партнира с колега от по-малкия клас JRR ST600 – Томойоши Кояма.  Третият пилбот тепърва ще бъде обявен

Трикратните шампиони от 8-е часа на Сузука – MuSASHi RT HARC-PRO Honda ще разчитат на Рио Мицуно – 4-и в JSB1000 и пилота от британския супербайк шампионат (BSB) Шави Форес. И тук не е обявен още трети пилот.

Няколко отбора ще карат на Сузука с мотоциклети, базирани на  CBR1000RR SP2. Това са:

Honda Asia-Dream Racing with SHOWA ще разчита на Мохамед Загван Зайди, Анде Фарид Издихар, а третият пилот още не е обявен. Honda DREAM RT Sakurai Honda ще бъде със Содо Хамахара, Шиничи Ито и Косуке Сакумото. Трима японци са и в Team ATJ – Таро Секигучи, Сатору Ивата и Такума Кунимине. В Honda Endurance Racing, който се състезава цял сезон в EWC, ще карат Ранди де Пюние, Себастиен Жимбер и Йони Ернандес.

Сподели