Отборът F.C.C. TSR Honda France стана световен шампион по издръжливост на ФИМ за 2017-2018 г. Празникът бе на пистата Сузука в Япония, където бе една от най-авторитетните надпревари в EWC (Endurance World Champions) – „8-те часа на Сузука“

Тимът F.C.C. TSR Honda France завърши на 5-о място в надпреварата, но това бе достатъчно, за да спечели титлата със 171,5 т.  На 3-о място в шампионата се класира заводският отбор Honda Endurance Racing който събра 127 т. и допълни удпешния сезон за мотоциклетите CBR1000RR Fireblade SP2. Освен това Honda стана световен шампион и при производителите с 259,5 т.

Надпреварата 8-те часа са Сузука е на пистата, собственост на Honda и бе последен кръг от EWC. На старта на надпреварата F.C.C. TSR Honda France с пилоти Фреди Форе, Джош Хук и Ален Тешер бяха на 10 т. от прекия си конкурент – екипът на GMT94. Отборът на Honda направиха обаче чудесно състезание на трасето с дължина 5821 км. И то при доста предизвикателни промени на условията на пистата, в които се наложи допълнителен питстоп за суперсликове. F.C.C. TSR Honda France направи 196 обиколки и завърши на 5-о място, което е най-доброто класиране на европейски отбор в състезанието и спечели короната, като стана първият японски тим, който печели шампионата на издръжливост на ФИМ.

Другият отбор – Honda Endurance Racing завърши на 9-о място 8-часовото състезание, като пилоти бяха Себастиен Жимбер, Йони Ернандес и Ерван Нигон. Те станаха трети в шампионата, като за първи път заводски отбор на Honda достига до такова класиране в сериите.

Междувременно в 8-те часа на Сузука празнуваха и други отбори от нашата марка. Общо 7 отбора на Honda влязоха в топ 20, а втори се класира екипът Red Bull Honda by Japan Post. Те направиха 199 обиколки за 8 часа, като пилоти бяха Пи. Джей. Джейкъбсън, Такаки Накагами и Такуми Такахаши. Те бяха лидери от началото на състезанието до 18-ата обиколка. След сериозна битка с лидерите, те завършиха само на 30.974 сек. след тях.

 

ДО -20% ОТСТЪПКА ЗА 20 МОТОЦИКЛЕТА HONDA >>

 

Сподели