Кевин Бенавидес от екипа на Monster Energy Honda спечели чилийското рали Атакама – 3-и кръг от световния шампионат на ФИМ по крос-кънтри рали. На собствен терен, чилиецът бе много бърз и след като поведе още от първия ден, завърши състезанието триумфално пред очите на феновете си.

Бенавидес завърши състезанието, както го започна – с етапна победа. Последният ден бе по маршрут с дължина 155 км, който стартира и завърши в Копиапо. Всъщност това бе повторение на първия етап. В него пилотите трябваше да са много по-предпазливи и да се справят перфектно с навигацията в дюните, както и в пътища, пресичащи сухи речни корита. Така последният ден бе доста интензивен, като по пътя към победата Бенaвидес бе неудържим и финиширa с 1:18 мин. пред Тоби Прайс, станaл втори в крайното класиране и на 2 мин. пред Пабло Кинтанила, допълнил подиума на финала в Копиапо. Тази победа на Бенавидес с Honda CRF450 RALLY донесе лидерските позиции във временното класиране на аржентинеца, който вече има същите точки като актуалния световен шампион. Екипът на Monster Energy Honda също излезе начело в класирането, за което допринесоха и останалите пилоти на тима Пауло Гонсалвес, Хосе Игнасио Корнехо и Рики Брабек. Те същи продължиха да подобряват постиженията си със всеки изминал ден и заеха съответно 6-о, 7-о и 9-о място в крайното класиране.

Следващият старт за екипа на Monster Energy Honda ще бъде в Desafío Ruta 40 в Аржентина в края на тази седмица от 25 до 31 август. Стартът е в Сан Мигел де Тукуман, а финалът в – Сан Хуан.

Кевин Бенявидес
Кевин Бенявидес

 

Сподели