Съотборниците от Repsol Honda – Марк и Алекс Маркес се радват на нови каски, които ще бъдат пуснати на търг след Гран при на Испания. Средствата ще бъдат за испанския Червен кръст.

Братята Маркес представиха специални дизайни на каски за старта в Испания. С каските те отдават почит на всички лекари и работници на първа линия на фронта срещу пандемията. Те почитат и хората, останали у дома по време на пандемията COVID-19.

И двата шлема на пилотите на Honda ще имат надпис „Pushing Ahead Together“ отзад. Ще бъдат нарисувани с различни ключовите елементи от периода на карантина на Марк и на Алекс. Рисунките са от игра на Playstation до пиене на кафе. Също от измиването на ръцете до носенето на маска. Двете каски имат еднакъв дизайн. За осемкратния световен шампион Марк Маркес е в червено. За двукратния Алекс – в синьо.

Състезанието е изключителен специален момент за двамата. Те ще се състезават един срещу друг и за първи път като съотборници в Repsol Honda във висшия клас. Независимо от резултатите, те ще обявят на търг състезателните шлемове, заедно със специални ръкавици и ботуши. Така ще се опитат да съберат пари за испанския Червен кръст. Търгът ще започне в петък на 17 юли, първият ден на Гран При на Испания. Ще приключи десет дни по-късно в понеделник – 27 юли, денят след Гран при на Андалусия.

Могат да се подават оферти за всички уникални артикули – http://www.catawiki.es/Marquezforcovid19

 

Сподели