Преди старта на Гран При на Тайланд, световният шампион в MotoGP и звезда на Honda, Марк Маркес, бе в столицата Банкок. Преди да потегли за състезанието в Бурирам, където е пистата Чанг, пилотът на Repsol Honda се срещна с тайландски мотоциклетни състезатели. Той бе приет с официална церемония в Макахарн Форт от пилота в Moto3 Накарин Атиратфувапат (Honda Team Asia), Титипонг Варакорн (SAG Team), Апиват Вонгтананон (VR46 Master Camp Team) и бившия шампион в сериите Asia Talent Cup Сомкиат Чантра (AP Honda Racing Thailand).

Заедно с пилотите бяха и изпълнителният старши вицепрезидент на PTT Буранин Ратанасомбат, както и Танукиат Джунчим – директор на професионалното развитие на спорта в Министерството на спорта на Тайланд. На церемонията пилотите получиха традиционни цветни гирлянди, а също и модели на тук-тук – основно превозно средство в Банкок с мотоциклетен двигател. След това състезателите се срещнаха с представители на местни медии, преди да тръгнат на обиколка по улиците на Банкок.

Докато кара по Ратчадамноен Авеню по пътя до паметника на демокрацията, където направи няколко обиколки, Маркес се увери, че в града цари атмосфера, достойна за MotoGP. След това, напътствани от местни хора, състезателите похапнаха в типично малко ресторантче. Малко по-късно Маркес се отправи към Бурирам, за да бъде част от първата в историята Гран при на Тайланд на пистата Чанг.

 

 

Сподели