Отборът на MIE Racing Althea Honda обяви нов пилот за 2020 г. Тимът подписа с Лоренцо Габелини на мястото на Жорди Торес.

От екипа благодариха на Жорди Торес за готовността му да се присъедини към семейството на Honda в WorldSBK преди удара на пандемията Covid-19. MIE Racing Althea Honda обаче обявиха промяна в състава си за сезон 2020.

Испанският мотоциклетист има ангажименти в други първенства през този сезон. Това не би имало значително влияние върху плановете на MIE Racing Althea Honda. Ситуацията обаче е преди промените на календарите на състезанията заради COVID-19. Графикът на Торес за съжаление вече не е съвместим с ревизирания календар в WorldSBK за 2020 г.

Поради това и двете страни са променили съответните си планове за 2020 г. Всичко става по взаимно съгласие.

Това означава, че MIE Racing Althea Honda с удоволствие съобщава, че младият италиански състезател Лоренцо Габелини ще се присъедини към отбора заедно с Такуми Такахаши от 2ия кръг. Той трябва да бъде в Херес през уикенда на 31 юли – 2 август.

21-годишният италиански шампион на SSP600 (Суперспорт) за 2019 г. вече е част от състава на Althea Racing. Той кара в италианския шампионат за супербайк 2020. В първия кръг на пистата Муджело преди малко повече от седмица, Лоренцо завърши само една десета от секундата от подиума. Той кара с CBR1000RR-R Fireblade SP. Той бе 4-и в състезание 1 и 5-и в състезание 2.

Сподели