ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Открийте точно Вашия мотоциклет!

Новият XL750 Transalp и Hornet: са водещите модели в гамата на Honda за 2023 г.

  • Известното име Transalp се завръща в гамата на Honda с напълно нов адвенчър в средния клас
  • Нов прочит на легендарния и обичан Hornet
  • Новата градска машина CL500 съчетава ретро чар с модерно оборудване и технологии
  • Семейството Rebel се разширява с представянето на новия CMX1100T Rebel, разработен за повишен комфорт и практичност на дълги разстояния
  • Forza 125 и Forza 350 получават нов облик в унисон с Forza 750
  • Нови цветови схеми за MSX125 Grom продължават поредицата от актуализации в цветовете на цялата гама за 2023-а моделна година

Honda XL750 Transalp се завръща

Наследил духа на своя знаменит предшественик, XL750 Transalp е проектиран да се чувства у дома си навсякъде – в градския трафик в час пик на път до работното място, в дълго туристическо пътешествие, на прашната пътека и на черния път към алпийския проход. Тази всеобхватна способност е извлечена от напълно новия 755-кубиков редови 2-цилиндров двигател на Honda, съчетал значителна мощност и висок въртящ момент в диапазона от ниски до средни обороти, плюс ангажиращи характер и звук. Пиковата мощност от 67,5 кВт е достижима при 9500 об/мин, а максималният въртящ момент от 75 Нм е наличен при 7250 об/мин. Електронни помощни средства, работещи чрез Throttle By Wire, позволяват на моториста да избира между 5 режима на каране, за да ползва комбинацията от предпочитана мощност, моторна спирачка и управление на въртящия момент на Honda (HSTC) с интегрирано управление на колелата.

Новият двигател е поставен в лека стоманена рамка тип „диамант“, за да предложи лесно и вдъхващо доверие управление във всяка ситуация. За гъвкаво представяне на пътя и поглъщане на неравности извън пътя Transalp е оборудван с вилки Showa 43 мм SFF-CATM USD и заден амортисьор, работещ чрез Pro-Link. 21-инчово предно колело, съчетано с 18-инчово задно, осигурява гъвкавост както на пътя, така и извън него.

Богатият списък със оборудване на Transalp е оглавен от 5-инчов TFT цветен дисплей, който ярко предоставя цялата важна информация и позволява управление на всички системи. Свързването е достъпно както за устройства с Android, така и за iOS чрез системата за гласово управление на Honda Smartphone.

Всички светлини са LED. Мигачите се изключват автоматично и имат технология за сигнал за авариен стоп. Така предупреждават другите участници в движението за внезапно спиране.

Transalp ще се предлага в три поразителни цвята: Matt Iridium Grey Metallic, Matt Ballistic Black Metallic и модерна интерпретация на класическия Ross White Tricolour.

23YM HONDA CB750 HORNET

Напълно новият двигател на Hornet събира голяма част от инженерната мощ на Honda в малко пространство. Основните параметри: 755-кубиков, редови 2-цилиндров двигател, 67,5 кВт пикова мощност и 75 Нм въртящ момент. С мокра маса от 190 кг той има водещо в класа си съотношение мощност/маса от 0,36 кВт на килограм / 2,81 кг на киловат.

Компактните 8-клапанни цилиндрови глави Unicam са взети от CRF. 270-градусовият колянов вал дава перфектно усещане и характер. Основното задвижване се удвоява с балансиращ вал, докато приплъзващ съединител управлява 6-степенна скоростна кутия.

Електронните помощни средства за водача, благодарение на Throttle By Wire (TBW) включват 3 режима на каране (плюс потребителски режим), 3-степенен Honda Selectable Torque Control (HSTC), Wheelie Control с 3-степенна настройка на мощността на двигателя и на спирачната система на двигателя.

За да се увеличи максимално потенциалът на новия двигател, той е поставен в олекотена стоманена рамка. За оптимална пъргавина и обратна връзка с водача, окачването е от най-високо качество: вилки Showa 41 мм SFF-BPTM USD и заден амортисьор, работещи чрез Pro-Link. Гумите са оразмерени, за да осигурят перфектни нива на сцепление и пъргавина – 120-секционна предна част и 160 отзад.

Hornet – преродената легенда

Оригиналният CB600F Hornet от 1998 г. се превърна в изключително популярен мотоциклет в Европа по много причини. Той беше компактен, гол и страхотен в града. Това доведе до създаването на нещо доста специално – напълно нов, средно тежък, CB750 Hornet, вдъхновен от своя предшественик, но с актуализирана легендарна емблема. Стилът му е плод на усилията на центъра за развойна дейност на Honda в Рим. Напълно новият 2-цилиндров двигател завладява сърцата с мощност и въртящ момент. Висококачественото окачване на Showa работи чрез нова, лека стоманена рамка, а минималистичният външен вид се придържа към стила на съвременните „улични бойци“, т.нар. „стрийтфайъри“.

Honda CL500 – технологичен ретрочар

Вдъхновен от Honda CL от 60-те и 70-те години на миналия век, CL500 съчетава ретро чар с модерни технологии и оборудване, за да създаде напълно нов вид модерен градски нейкид, подходящ за изява на всеки млад ездач, който иска да се открои от тълпата. Със способността си да се справя с всекидневното пътуване до работното място, с дълго каране през уикенда или дори с лек офроуд машината се вписва идеално в начина на живот на собственика си. CL500 използва изключително популярния и енергичен подходящ за категория A2 агрегат с обем 471 куб. см, редови, 2-цилиндров и с макс. мощност 35 кВт  и 43,3 Нм въртящ момент. Уникалните настройки на ECU и късата последна предавка осигуряват рязко ускорение от място чрез 6-степенна скоростна кутия.

Тръбната стоманена рамка е едновременно стилна и осигуряваща лесно управление. Окачването с дълъг ход се състои от 41-милиметрова телескопична вилка и регулируем заден амортисьор. Колелата – 19-инчови отпред и 17-инчови отзад, са с гуми с блокова шарка.

CL500 се предлага в четири привличащи окото цвята – Candy Energy Orange, Matt Laurel Green Metallic, Candy Caribbean Blue Sea и Matt Gunpowder Black Metallic. Предвиден е и набор от оригинални аксесоари на Honda, готови за персонализиране според предпочитанията на собственика.

Още по-свежи градски легенди

„Джобният“ симпатичен MSX125 Grom получава два нови цвята за 2023 г. – Splendid Blue и Matt Dim Grey Metallic, като последният включва уникални златни джанти и графики „Голямо лого“. Със своя ретро стил, бързо отделящи се панели на каросерията, LCD арматурно табло, двигател с въздушно охлаждане и 5-степенна предавателна кутия, MSX125 Grom е готов да продължи своето свежо и забавно пътешествие из Европа през следващата година.

 

 

През 2023-а година Monkey пристига с още по-свеж облик, със закачлива карирана седалка (тартан) и нов перлен черен цвят Pearl Shining Black. Всичко това е стилистична препратка към класическия Monkey стил от края на 60-те години на миналия век. След популярното си повторно представяне през 2018 г., емблематичният Monkey получави нов двигател с въздушно охлаждане през 2022 г., с 5-степенна скоростна кутия и съответствие с EURO5.

Нова Touring версия на CMX1100T Rebel

За 2023 г. към семейството се присъединява специална версия Touring, CMX1100T Rebel. T означава Touring, а CMX1100T Rebel е проектиран да донесе допълнителни комфорт и практичност за по-дълги пътувания. Комфортът идва от специално изработените преден обтекател и екран, които предлагат изключително висока защита от атмосферни влияния. Практичността е осигурена от новия комплект твърди куфари с горни панти, които се вписват идеално в цялостната визия на CMX1100T Rebel и предлагат цели 35 литра вместимост. CMX1100T Rebel ще се предлага в удивителния цвят Gunmetal Black Metallic.

За неотъпкани пътеки

През 2023 г. Honda празнува 50-годишния юбилей на серията CRF. Именно с нея започва победносното пътешествието на марката в МХGP. Поради тази причина е пусната и версията CRF450R 50th Anniversary. Днес CRF450R и CRF450RX се радват на нова цветова графика, както и на състезателното шаси от HRC. Променени са настройките на двигателя допринасят за по-бърза езда за продължително време. Новите всмукателни отвори и времената на отваряне и затваряне на клапаните увеличават мощността при ниски обороти, както и въртящия момент с 10% при 5000 об./мин. Добавен е и нов алуминиев ауспух, без това да се отрази на общата маса, както и 49-милиметрови вилки Showa.

И още приключения в нови цветове

От 2023 г. моделът се предлага и с два нови цвята, докато червеният емблематичен  Grand Prix Red продължава да бъде актуален. Черният Mat Ballistic Black Metallic е вече е с напълно черна рамка, трицветното предложение идва под формата на Glint Wave Blue Metallic Tricolour със сини предeн калник и рамка на фара, и опашка в червено и бяло. От миналата година емблемата на модела е с нов дизайн с „Голямо лого“. Повече от три десетилетия след първото си лансиране в Европа името Honda Africa Twin е синоним на историята и приключенията.

X