Най-голямата новост на официалното представяне на екипа на Monster Energy Honda за 2021 г. бяха не толкова състезателите, колкото мотоциклетът Honda CRF450 RALLY, който трябва да се справи с предстоящото рали Дакар. Марката ще стартира с №1, изписан на обтекателя.

Екипът на Monster Energy Honda се надява да запази титлата на победител, спечелена от американеца Рики Брабек миналата година. Тимът беше официално представен със световно събитие в социалните мрежи на Global Honda Racing. Рики Брабек, Хосе Игнасио Корнехо, Кевин Бенавидес и Хоан Бареда ще бъдат четиримата официални пилоти на Monster Energy Honda в рали Дакар 2021.

Четиримата завършиха последното издание на Дакар. Брабек влезе в историята, не само като извоюва победата, но и стана първият американски пилот, спечелил престижното рали.

Honda CRF450 RALLY на Рики Брабек ще носи № 1 на своя обтекател. Шампионът ще се нареди заедно с трима други изключителни пилоти. Чилиецът Хосе Игнасио Корнехо (№4), четвърти през миналата година, ще бъде активен, след като показа голяма способност да се адаптира към територията на Саудитска Арабия. Аржентинският пилот Кевин Бенавидес (№47), подгласник през 2018 г., е друг пилот, който вероятно ще се стреми към победа. Тази година той пристига свеж след победата на рали Андалусия. Хоан Бареда (№88), не се нуждае от малко представяне. Досега той е Легенда за Дакар с единадесет участия. Той е и пилотът с най-много победи в специални етапи – 24.

Нови спонсори

Екипът представи и три нови спонсори на екипа на Monster Energy Honda. Марката Diverse Extreme Team ще отговаря за облеклото на всички членове на отбора, спечелил Дакар 2020. Качеството и иновациите в тъканите на комплектите на полската марка, са са оценени много положително от екипа.

Honda CRF450 RALLY също получи обновление благодарение на новия технически спонсор, базираната в Барселона марка Uniracing. Тя предоставя цялата графика, която ще украси четирите мотоциклета Honda, докато се борят за победата на рали Дакар. Също толкова важно е физическото поддържане на четиримата ездачи да бъде оставено в много способните ръце на Madform, чиито кремове и гелове ще бъдат от решаващо значение както за подготовката, така и за физическото възстановяване след изтощителните всекидневни етапи в Саудитската пустиня.

Сподели