Аржентинският пилот на Monster Energy Honda Team Кевин Бенавидес спечели за втори път етап в рали Мержуга в Мароко. Преди това той бе най-бърз в пролога на състезанието, а сега триумфира и във втория пустинен етап. Така той се придвижи на второ място в общото класиране, което се оглавява от съотборника му Хуан Бареда.

Мотоциклетите Honda CRF450 RALLY доминират в ралито безусловно. Бенaвидес взе третa поредна етапна победа за отборa на Monster Energy Honda, след като взе пролога и втория маратонски етап, а Бареда бе най-бърз в първия. Аржентинецът бе най-бърз, а вторият най-добър пилот на заводския екип на бе Хосе Игнасио Корнехо, който завърши 5-и. Хуан Бареда, който спечели предишния етап остана лидер в класирането, имаше трудности по време на етапа, но не загуби много време, и зае 6-о място. След него финишира съотборника му Рики Брабек, който преди старта имаше стомашни проблеми и въпреки дискомфорта, се представи добре. Португалецът Пауло Гонсалвеш бе доста по-назад от съотборниците си – 13-и.

Днешният етап е с дължина 239,21 км., като има и 63 км за връзка. След първата част от маратонския пробег, пилотите ще прекарат нощта в пустинята сред дюните, без да имат право за техническа помощ от механиците.

 

Сподели