Само преди седмица Лоренцо Дала Порта (Leopard Racing) спечели титлата в клас Moto3 и ето че в Гран при на Малайзия пилотът на Honda продължи да громи съперниците си. Той постигна хеттрик, трета поредна победа, на пистата Сепанг. Дала Порта победи Серхио Гарсия (Estrella Galicia 0,0) с Honda и Хауме Масия (Mugen Race), който стартира от края на решетката.

Състезанието бе изключително оспорвано. При потеглянето към стартовата решетка Масия имаше проблем с машината си на завой 14, но той успя да се придвижи и се присъедини към загряващата обиколка, но трябваше да стартира последен. Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse) имаше отличен старт. На завой 1 Алберт Аренас  (Gaviota Angel Nieto Team) обаче бе по-бърз и взе холшота.

Още в първите обиколки имаше битка за лидерската позиция. Сузуки и Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3) се бориха за преднина. Две и половина секунди разделиха топ 17 в челото. На 6-ия тур Родриго направи хайсайд на завой 4. Вторият – Сузуки нямаше къде да отиде и падна заедно с Алонсо Лопес (Estrella Galicia 0,0). Той падна също тежко, но никой не получи контузии.

Шампионът Дала Порта се възползва от катастрофата и поведе. Селестино Виетти (SKY Racing Team VR46) стана втори. След него бяха Аренас и Масия, който от старта до завой 1 се придвижи напред с осем места. Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing) и Гарсия се залепиха зад водещия квартет. Дала Порта дръпна яко напред. Мощността на Honda не позволяваше на Виети, Аренас и Масия с КТМ да отговорят. Три обиколки начело имаше група от 10 пилоти които караха в пакет. Макфий направи грешка в последния завой и стана 8-и.

Сподели