Денис Фоджа (Leopard Racing) с Honda доминира в клас Moto3 в Гран при на Индонезия. Той спечели победата на пистата Мандалика – първата му за сезон 2022. С този успех Фоджа поведе в шампионата. Изан Гевара стана втори, тъй като стартиралият от първа позиция Карлос Татай бе наказан с дълга обиколка,  но спечели първия си подиум в Гран при.

След старта на първото състезание от Moto3 в Индонезия, Серхио Гарсия взе холшота от 7-о място на решетката. Андреа Миньо и Фоджа направиха страхотни стартове от втори ред.

Фоджа, Миньо, Гарсия и Гевара бяха квартетът, който диктува темпото Фоджа дръпна напред с 1,5 сек в 7-мия тур. До 9-та обиколка преднината на Фоджа с неговият мотоциклет Honda достигна 3.2 сек., 10 обиколки преди края дръпна на 5.1 сек.

Тъй като Фоджа правеше безупречно състезание и бе недостижим, всички бяха вкопчени в битката за второто място. Влизайки в последната обиколка, Гевара беше на 0,9 сек. пред атакуващите Татай и Гарсия. Фоджа беше на четири секунди и вече ликуваше. Татай сбърка и отвори широко завой 10, за да позволи на Гарсия да заеме последната позиция на подиума.

Другият пилот с Honda в топ 10 бе съотборникът на Фоджа от Leopard Racing – Тацуки Сузуки.

Сподели