Маркос Рамирес от екипа на Leopard Racing  с Honda стана 12-ият различен победител в 12 състезания в клас Мото3. Серията започна още в края на миналия сезон в последните 5 надпревари. За да продължи в тазгодишните 7. По-голямата част от тези 12 различни победители са пилоти на Honda.

Пилотът на Leopard Racing се опази от хаоса в състезанието на Каталуня, за да запише и първи успех в кариерата си в класа. Местата на подиума допълниха лидерът в шампионата Арон Канет (Sterilgarda Max Racing) и Челестино Виети (SKY Racing VR46).

Най-бързият в квалификацията Габриел Родриго (Kömmerling Gresini) с Honda не потегли добре. Така начело излезе 3-ият на старта Тони Арболино (VNE Snipers) с Honda. До края на първата обиколка начело излезе Канет след силна атака от 5-о място.

Страхотен рейд от 10-о място направи Лоренсо дала Порта (Leopard Racing) с Honda, който в началото на състезанието излезе начело за кратко. Но в края на 3-ата обиколка получи повреда и трябваше да отпадне.

Драмата дойде в 5-ата обиколка, когато Чан Ончу изгуби контрол над мотора си на завой 4 и отнесе Алберт Аренас, Раул Фернандес, Серджо Гарсия. Покрай тях паднаха още Винсент Перес и Филип Салак.

Оцелелите спретнаха страхотна битка за челните позиции. 10 обиколки преди края обаче Арболино получи механичен проблем и също отпадна. Хауме Масиа пък падна на завой 1.

В последните обиколки лидерът се смени много пъти. Разликите бяха минимални, а в крайна сметка първи финалната линия пресече Рамирес. На 0.1 сек след него остана Канет, а трети стана Виети.

Сподели