Шефът на екипа на Repsol Honda Алберто Пуч обсъжда заводските пилоти на HRC в клас MotoGP. Това са осемкратният носител на титлата Марк Маркес и двукратният световен шампион Алекс Маркес. Те са един до друг в екипа на Repsol Honda за сезон 2020 в MotoGP. Братя, съотборници, но с две много различни цели.

Мениджърът на екипа Алберто Пуч говори за това, какво е да работиш с Марк Маркес: „Това може да звучи като подготвен цитат или отговор, но не е така. Марк е наистина много обикновен човек. Той е антигерой. Той не е суперзвезда. Той е истински, нормален човек, с напълно нормално отношение към хората около него.

Не е като дива! Но, когато става въпрос за състезания, той е „животно, звяр“. Това е всичко. Толкова е просто. Марк улеснява живота на всички нас около него. Говорим за неговите механици, мениджъра на екипа, неговия мениджър, неговия треньор, за Honda. От друга страна знаем, че работим с един от най-добрите пилоти на планетата. Така че трябва да се представим максимално добре. Много хора умуваха, когато Алекс Маркес подписа с Repsol Honda. Говореха как това ще промени собствените цели на Марк Маркес. Ако се промени нещо. Разбира се Марк Маркес ще иска да помогне на брат си да успее колкото се може повече. Но световният шампион има свои собствени цели и ще бъде изцяло фокусиран върху запазването на титлата. За Алекс Маркес остава въпросът за оцеляване при „сложен сценарий“.Мисля, че е това! Марк ще продължи с проекта си, с манталитета си, който е – победа, победа, победа… Алекс ще се опита да оцелее при много сложен сценарий, за който знаеше, когато прие работата.Алекс ще се опита да прогресира по начина, по който може, учейки се от брат си. Учейки се на пистата с други пилоти, в тренировките. Всеки от нас си има свой, собствен живот. Въпреки че са братя, в края на краищата, всеки трябва да воюва за себе си. Не казвам, че ако Марк трябва да се бори за Алекс, няма да го направи. Вероятно да. Но Марк знае как да върши работата си, как да се бори с най-добрите пилоти. Те имат много добро ниво в този момент. Но брат му не е в тази група. Марк не може да се концентрира върху други неща, а върху това, да победи другите топ пилоти. Това не е лесно, защото другите момчета са много силни и подготвени.“Тогава се задава друг въпрос. Колко ще помогне на Марк Маркес на Алекс Маркес? Пуч отговаря: „Те винаги могат да говорят един с друг и да дискутират. Знаеш, че „в този завой трябва да влезеш така…“ Но трябва да го направиш. На пистата никой не може да ти помогне. Това е. Алекс ще види цялата графика на Марк, цялата телеметрия. Това винаги се е правило в екипа на Honda. Пилотите могат да проверяват данните на другите. Алекс ще види неща, които няма да разбере как другият може да ги направи.Но поне ще има шанса да види как едно „животно“ влиза в този завой. От него зависи дали може да го направи или не. Освен това, няма много да помогнете на друг човек, когато е сам с мотора. Състезанията с мотоциклети са много индивидуален спорт. В неделя в два часа на старта сте само вие ​​и моторът ви.“

Сподели