Марк Маркес и брат му – новакът Алекс Маркес, представиха новите цветове на мотоциклета  Honda RC213V за шампионата през 2020 г. в MotoGP. Машините бяха показани в столицата на Индонезия –  Джакарта. Това стана преди първия официален тест за година.

Заедно с това, се състоя представянето на Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports и Honda Rebel в Индонезия. Марк и Алекс  бяха посрещнати сърдечно в сърцето на столицата на Индонезия. Двамата световни шампиони се присъединиха към Тошиюки Инума – президент директор на PT Astra Honda Motor. Присъства още Тецухиро Кувата – директор на HRC и генерален мениджър на състезателни операции. На сцената бе и Алберто Пуч – мениджър на екипа на Repsol Honda.

Отборът взе рекордната 25-та титла при производителите през 2019 г. Това е третата корона във висшия клас на мотоциклетния шампионат. Другите бяха при пилотите за Марк Маркес и при тимовете за Repsol Honda. Сега екипът се стреми към още една силна година. В тима дойде световния шампион в Moto2 Алекс Маркес. Със своите 309 победи във висшия клас, Honda се утвърди като доминираща сила в Гран При. Работата през зимния период беше интензивна, за да гарантира, че през 2020 г. продължи тази тенденция.Марк Маркес и брат му Алекс ще започнат подготовка за теста на Сепанг от 7 до 9 февруари, където RC213V ще дебютира за първи път на пистата през 2020 г. Сезонът 2020 в MotoGP започва под прожекторите в Катар от 6 до 8 март.

Сподели