Пред Гран при на Арагон този уикенд Такаки Накагами и HRC подписаха удължаване на договора. Така 30-годишният японец ще кара за отбора LCR Honda IDEMITSU в клас MotoGP и през 2023 г.

Роден в Чиба през 1992 г., Такаки Накагами направи своя дебют в MotoGP през 2018 г. с отбора LCR Honda IDEMITSU. 2023 г. ще бъде техният шести сезон заедно. Година след година Накагами демонстрира постоянни подобрения.

Досега Така има 80 старта в MotoGP – пет пъти е завършил като най-добрият пилот от независим отбор и се е класирал шест пъти в топ 5. Освен това Накагами има една първа позиция и четири старта на първия ред във висшия клас. Освен това е с 14 подиума в шампионата на Moto2, които включват и две победи.

Накагами, HRC и LCR Honda IDEMITSU са доволни да продължат заедно още една година. Всички страни очакват с нетърпение още един вълнуващ сезон на MotoGP и отново се стремят да са близо до основните претенденти за титлата.

Такаки Накагами: „Много съм щастлив, че мога да продължа да се състезавам в MotoGP през 2023 г. с LCR Honda IDEMITSU. Бих искал да благодаря на IDEMITSU и Honda HRC за тяхната постоянна подкрепа. Очаквам с нетърпение следващия сезон и ще дам всичко е всичко, за да постигна най-добри резултати с отбора. Междувременно, до края на сезона, ще продължа да работя усилено, за да подобря представянето си.“

Лучо Чекинело, мениджър на отбора: „Ние сме много доволни от това, тъй като продължаваме споразумението от 2020 г. Така доказа, че е много бърз състезател, способен да се бори за позиции на подиума и тази година той постоянно се бори да завърши като топ пилот на Honda. Вярвам в неговия потенциал. Благодарение на неговия шестгодишен опит в карането на мотоциклет Honda RCV213, той определено ще помогне на екипа на LCR Honda IDEMITSU и HRC да подобрят нашия мотоциклет и да намалят разликата с нашите конкуренти.“

Сподели