Звездата на Honda Марк Маркес се върна на пистата само четири дни след операцията на дясната ръка. Сега, с втора операция бе махната и пластината от д-р Хавиер Мир. Маркес обаче няма да кара на Бърно. Негов заместник в екипа на Repsol Honda ще бъде германецът Щефан Брадъл, който ще партнира на Алекс Маркес.

Гран при на Чехия е 4-и кръг от световния шампионат през 2020 г. Това обаче е първата смяна на пистата за този сезон за клас MotoGP. Миналата година в Бърно Марк Маркес направи невероятна квалификационна обиколка. Той бе с 2.5 сек. пред втория Джак Милър.

Прогнозите за времето са за уикенд без дъжд и температури около 20 градуса. Това е значително по-добре от изгарящата жега на Херес. Това състезание е първото от трите поредни за ревизирания календар за 2020 г. Другите две са в следващите две седмици на Ред Бул Ринг в Австрия.

След втората операция на Марк Маркес, пилотът и HRC обявиха, че шампионът няма да кара в Чехия. На негово място ще се пусне Щефан Брадъл с мотоциклета Honda RC213V. През 2019 г. бившият световен шампион в Moto2 кара в четири състезания в MotoGP. най-доброто му класиране бе 10-и на Заксенринг в Гран при на Германия. Брадъл има три финала в топ 10 в Бърно в 7-те си старта в клас MotoGP.

Победителят в клас Moto2 на Бърно миналата година – Алекс Маркес, смята пистата за една от най-предпочитаните от него. Само в едно от участията си на това трасе той е завърши извън топ 5. Това е откакто кара в Гран при – от 2013 г. След като прави постоянен прогрес, новакът в MotoGP идва с големи амбиции. Той не е карал на трасето със своя мотоциклет Honda RC213V. Надява се да намали дистанцията от топ пилотите и да се бори достойно с останалите новаци.

Сподели