„Малкият самурай“, както наричат Дани Педроса от екипа на Repsol Honda, направи най-бързата обиколка досега на пистата Чанг в Тайланд. Това стана в третия ден от официалните тестовете на пилотите от MotoGP. Така Honda бе най-бързият мотоциклет на новото в календара трасе в Бурирам. В първия ден с най-добро време бе Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol), във втория Марк Маркес (Repsol Honda), а в третия ден Педроса.

Кръчлоу

Педроса постигна 1:29.781, като това е най-доброто време от трите тестови дни, а Маркес остана на 3-а позиция в комбинираните времена с 1:29.969, а Кръчлоу остана 4-и, като не премина в границата от 1:29 за обиколка. Йохан Зарко бе втори, само на 0.086 сек. Така той бе третият пилот, който влезе в Клуб 1:29.  Маркес направи леко падане в последния ден, но работи доста продуктивно с 96 обиколки. Той пробва една новост в мотора си – карбоново рамо на задното колело. Той го пробва на Сепанг и Валенсия, но като че ли най-голям ефект тази новост имаше в Тайланд. Не е тайна, че Honda се надява да запази двете титли – при пилотите и конструкторите.

Маркес

Единственият, който обърка „купона“ на Honda бе Йохан Зарко, който счупи бариерата от 1:30 за обиколка в третия ден и то два пъти, като във втория даде 1:29.867 малко преди края на последната тестова сесия. Зарко използва шаси от 2016 на своя мотоциклет и направи 47 обиколки. Друг пилот, който направи отлично впечатление с представянето си в трите дни бе Алекс Ринс  който стана 5-и в общото класиране.

Новакът в класа Такаки Накагами (LCR Honda Idemitsu) също изненада с представянето си. Той стана 8-и в третия ден и зае 10-о място в общото класиране с време 1:30.456. Така японецът бе най-бърз от дебютантите. Другият новак Франко Морбидели (EG 0,0 Marc VDS) с Honda стана 13-и, само на 2 десети. Съотборникът му Том Люти бе доста по-бавен – 1:31.354.

ПРОМОЦИИ НА МОТОЦИКЛЕТИ >>

Сподели