Организаторите на рали Дакар – ASO, направиха последни проверки, преди изпращането на всички европейски превозни средства, за да участват в предстоящото издание на ралито в Саудитска Арабия. Мотоциклетите и обслужващите автомобилите на Monster Energy Honda, успешно се справиха с проверките и бяха натоварени за Джеда. Корабът вече тръгна и се насочи към Близкия изток.

Беше спокоен, но хладен, слънчев ден, в който премина административното и техническото проучване и окомплектоване на техниката. Това стана на пистата Пол Рикар в Льо Кастеле близо до Марсилия. Екипът на Monster Energy Honda преодоля първото препятствие на път за участие в рали Дакар през 2020 г.

След предоставяне на цялата необходима документация за превозните средства и управление на тяхното транспортиране и влизане в страната домакин, десетте автомобила и мотоциклетите на Monster Energy Honda бяха подложени на техническо проучване. Те бяха щателно проверени, за да се прегледа сигурността и други неща, като заключването и обезопасяването на превозните средства със задължителните елементи за безопасност. След като те бъдат одобрени, екипировката получава всички разрешителни. След това по автомобили и мотори се поставиха официално акредитираните номера, стикери и етикети, необходими за участие в състезанието.

След това колоната измина пътя до Марсилия. Там каравана на Monster Energy Honda стигна до доковете в пристанището, където всички превозни средства останаха паркирани. След това превозните средства бяха натоварени на кораба, който тръгна за пристанището на Джида. Пътуването минава първо през Средиземно море до Порт Саид, в Египет. Оттам през Суецкия канал и в Червено море преди да стигнат до крайната дестинация на пристанището на Саудитска Арабия, където превозните средства ще бъдат събрани на 2 януари.

Стартът на рали Дакар 2020 е на 5 януари.

Сподели