Тим Гайсер от отбора на HRC показа още една демонстрация на контролирана скорост на сложното трасе Маджиора. Той спечели и двата манша на MXGP на Италия, което направи седем поредни победи в отделните състезания и увеличи преднината си на върха в шампионата MXGP до 81 точки.

След сухата събота дъждът през нощта превърна емблематичното трасе в много сложно и кално, особено за ранните сутрешни сесии. Въпреки това, по времето, когато клас MXGP стартира в първия манш, теренът бе поизсъхнал значително. Това позволи някои различни избори на траектория от най-добрите състезатели по мотокрос на планетата.

И в двете състезания Гайсер си проправи път в топ 3 до момента, в който завърши първата обиколка и след като изучи ездачите отпред. Той изгради стратегия точно кога и къде да ги изпревари в следващите турове. Така даде пример как точно и колко контролира най-близките си съперници от MXGP.

В първо състезание той изчака до последната трета от състезанието, за да направи своя щурм, докато във второ състезание поведе още на 4-ата обиколка. И в двата случая той успя незабавно да направи разлика и да стигне до още два спечелени манша. Ттака той спечели 10 от възможните 14 победи в състезания. Словенецът спечели и шест от седем в Гран при, като направи изключително впечатляващо начало на сезон 2022.

Мич Евънс не успя да повтори стартовете на Гайсер, но това, което му липсваше в първата обиколка, той компенсира в останалите. Австралиецът успя да премине общо 15 състезатели през двете състезания. Маджиора на е лесно за изпреварване трасе. В крайна сметка той достигна 13-о и 6.о място в двата манша и общо девети. Представянето му във втория манш беше особено впечатляващ. Времето за обиколките беше точно такова, както на неговия колега от отбора HRC Гайсер, който се движеше отпред.

Следващият кръг от шампионата се проведе следващия уикенд, на трасето Риола Сардо, разположено на остров Сардиния. Гайсер също ще се надява да продължи своята печеливша серия и да покаже скоростта си на първата наистина трудна писта с дълбок пясък от шампионата през 2022 г.

Сподели