Пилотът на Team HRC Тим Гайсер спечели рекордната за него 7-а победа в световния шампионат по мотокрос MXGP. В Гран при на Индонезия той постигна 6-и пореден успех. Словенецът взе първо и второ място в двата манша на трасето Палембанг.

Високите температури и бруталната влажност ва въздуха направо разбиха пилотите. Тим Гайсер взе и двата холшота. С първия спечели 10-та победа в отделен манш от последните 12. Така той увеличи преднината си в шампионата на MXGP на 130 т. и то 7 кръга преди края му.

След като спечели квалификацията, пилотът с Honda CRF450RW, Гайсер направи перфектни стартове и в двете състезания. След холшота водеше колоната в първите няколко обиколки. В първия манш той не изпусна лидерството и финишира с 6 сек. преднина пред втория.

Същият сценарии се повтори и във втората надпревара, но малка грешка го изкара за кратко извън трасето. Той се върна на 3-о място, но след това стана втори и така завърши манша. Това му бе достатъчно да постигне победа в 6-ата си поредна Гран При. Той взе 47 т. и е със 130 т. пред Антонио Кайроли. Италианецът е контузен и не участва в надпреварата. Затова Гайсер е със 161 т. пред следващия активен пилот в сериите.

Тази седмица шампионатът се премества на остров Ява. Температурите на трасето Самаранг ще бъдат отново високи и тропически. Пилотите обаче имат още една седмица за аклиматизация. Гайсер се надява да продължи с блестящата си спортна форма и във втората надпревара в Индонезия.

Сподели