Team HRC започна отлично сезон 2020  в световния шампионат по мотокрос. Първата надпревара бе на трасето Матърли Бейсин за Гран При на Великобритания. Носителят на короната Тим Гайсер стана 8-и в първия манш и спечели втория с повече от 20 секунди след втория Джефри Херлингс. Словенецът стъпи втори на подиума. Новият съотборник на Гайсер – Мич Евънс  направи чудесен дебют с 3-о и 7-о място. Той стана 5-и в класирането за състезанието.

След като бурята удари трасето в петък, преди тренировките и квалификациите, съботният график беше съкратен. В неделя обаче всичко бе наред и трасето бе в най-доброто си състояние за двата манша на MXGP.

В първото състезание и двамата пилоти на Honda CRF450RW направиха добър старт и влязоха в топ 10. За съжаление във втория завой, когато мотористите вървяха още в пакет, Гайсер се блъсна в друг байк и падна. Докато вдигне мотора си той изостана и имаше доста да навакса. Евънс успя да избегне този инцидент и се озова на трето място, близо до първите двама. След това стана втори и дори пробва да атакува първото, но безуспешно.

Междувременно Гайсер си проправяше път напред и влезе в десетката още на 4-ата обиколка. Накрая стана 8-и, пет места зад Евънс, който пресече финала на първото си състезание в MXGP на 3-о място.

За втората надпревара Гайсер стартира добре, пое контрола и се откъсна напред. Словенският мотоциклетист имаше какво да докаже и той направи едно от най-впечатляващите му карания в кариерата досега. Той спечели с над 20 сек. аванс над Джефри Херлингс. Тим взе от Великобритания общо 38 точки, което беше достатъчно за второто място и в състезанието, и на подиума.

За съжаление, Еванс не успя да повтори мото едно начало и беше назад в класирането. В края на първата обиколка австралиецът беше на 15-то, но след два тура влезе в топ 10. Въпреки че това беше първият му старт в MXGP и с машина от 450 кубика, той изпревари много по-опитни състезатели и в крайна сметка завърши на 7-и и 5-и като цяло.

Сега екипът се отправя към Нидерландия, за да стартира във втория кръг от шампионата на MXGP, който ще бъде на пясъчната писта

Валкенсвард на 7-8 март.

Сподели