Тойшентал, Германия беше домакин на 11-ия кръг от световното първенство MXGP 2022 г. Там Тим Гайсер от отбора на HRC се завърна на пътя на победите, като взе 7-ата си обща победа за сезона и увеличи преднината си по точки до 101. Съотборникът му Мич Евънс също показа най-добрите си резултати за сезона с 8-о и 6-о място в двата манша, което го нареди на 7-о място в общото класиране.

В почти перфектния си уикенд, словенецът вече беше записал най-бързите времена в свободните тренировки, преди да спечели и квалификационното състезание. След това той взе холшота в първия манш и мина като лидер в първия завой, за да води до края на състезанието, без някой да застраши позицията му. Във всяка обиколка той даваше време с почти една секунда по-бързо от всеки друг.

Във второ състезание Гайсер не успя да постигне същото. Не направи толкова добър старт и трябваше да си проправи път до второто до края на първата обиколка. Въпреки че отново записа най-бързата обиколка в манша, той не успя да намери начин да изпревари лидера на трасе, което не предоставя много възможности за изпреварване. Вместо това се задоволи да пресече линията на второ място и да вземе седмата си победа в общото класиране в отличната си кампания за 2022 г.

За Евънс отличното пето място в квалификационната надпревара му даде възможност да се смеси с най-добрите състезатели в челото. Той успя да се възползва от това, като публикува два резултата в топ 10 за първи път тази година.

Евънс успя да напредне от девето до осмо място в първото състезание. Във второто знаеше, че по-добрият старт ще му помогне и успя да постигне това. Беше 6-и в първата обиколка. След това той участва в продължителна битка с пилоти пред и зад него, но продължи да отбелязва силни, последователни времена за обиколка. Така стигна до 6-о място. Събраните 28 точки бяха с четири повече от предишния му най-добър резултат.

Следващият старт е на ново трасе в Самота-Сумбава, Индонезия на 25-26 юни. Това дава на Гайсер и Евънс един почивен уикенд, за да се възстановят от тежкия цикъл от три състезания за три уикенда. Така ще се подготвят за това, което би трябвало да бъде напълно различно преживяване на чисто ново съоръжение, построено специално за това предстоящата Гран при.

Сподели