Пилотът на Team HRC Тим Гайсер увеличи преднината си във временното класиране и продължава да е начело в световния шампионат за 2019 г. със 177 т. аванс пред втория Джеръми Суиър. Той стана втори в Гран при на Чехия на трасето Локет, като бе аплодиран от рекорден брой словенски фенове.  Те бяха дошли да гледат своя герой с №243 и да видят какво може той с неговия мотоциклети Honda CRF450RW.

На твърдото трасе в Локет, Гайсер направи добър старт, като и в двата манша бе в топ 3. Словенецът успя да изпревари прекия си конкурент Джеръми Суиър и да завърши втори след победителя Ромен Фефър и в двата манша. Така с две втори места Тим събра 44 т. от Чехия и много важни 4 точки от прекия си конкурент Суиър. Сега преднината му е от 177 т. от възможните 250, които може да се спечелят в оставащите състезания.

Февър прекъсна победната серия от 7 поредни спечелени Гран при на Гайсер. Въпреки това двукратният световен шампион направи важна крачка към третата си световна корона.

Следващият уикенд е на пясъчното трасе в Ломел за Гран при на Белгия. То е доста по-различно от това в Локет, но Гайсер се доказа като майстор на различен тип терени в 13-те кръга досега.  При добър резултат, мечтаната трета световна корона става вес по-реална.

 

Сподели