Тим Гайсер от Team HRC спечели 12-ия кръг от шампионата MXGP. Словенецът със своя мотоциклет Honda бе най-бърз в Гран При на Азия на трасето Семаранг, в централна Ява, Индонезия. Това бе 7-а поредна победа на Гайсер, с което той счупи рекорда за пилот на Honda в мотокроса за всички времена.

Звездата на Team HRC взе един холшот и водеше във всяка една обиколка и в двата манша. Така спечели 8-ата си Гран При за сезона и води в класирането на MXGP със 173 т.

Гайзер научи в понеделник новината, че най-близкият му съперник в шампионата – Антонио Кайроли ще отсъства през останалата част от сезона. Така той трябваше да  остане фокусиран върху карането, за да запази преднината си. Тим точно това и стори при старта и в двата манша.

Ездачът с №243 взе холшота и дръпна напред със своят Honda CRF450RW. Той постепенно отваряше преднина пред останалите и така бе докато не видя карирания флаг.

Гайсер се опита да направи добър старт и във втория манш, но влезе в първия завой на 3-а позиция. След това направи няколко атаки още в първата обиколка и за пореден път излезе начело. Беше лидер до финала и за шести път взе максималния брой точки. Спечели отново и двата манша в този невероятен сезон. С оставащите шест кръга Гайсер знае, че още не може да върне газта. Той ще продължи да се бори, но и да се забавлява във всяка Гран При.

Това ще бъде така още в кръг в Чехия. Състезанието в Локет е на 27-28 юли.

Сподели