Тим Гайсер от екипа на HRC постигна най-добрия си резултат в MXGP на Фландрия. Той не само спечели състезанието, но и увеличи преднината си във временното класиране на световния шампионат по мотокрос в клас MXGP на 48 точки.

Второто място в квалификацията даде на Тим добър избор на коридор. Той се възползва от това и направи отлични стартове със своята Honda CRF450RW и в двете състезания на пясъчното трасе в Ломел (Белгия).

В първия манш пилотът с №243 бързо натрупа аванс в първата обиколка и изглеждаше изключително бърз. Дръпна с малка преднина от преследващия пакет. За съжаление Гайсер той направи една малка грешка на две трети от дистанцията и изостана на второ място, където завърши. Това беше леко разочарование, но пилотът бе амбициран да повтори победата си в общото класиране на същото трасе от 2019 г. Тогава взе и двата манша.

Миналогодишното състезание бе изключителна победа за словенския пилот. Ломел се смята за най-тежката надпревара в календара поради дълбокия, постоянно променящ се пясък, върху който е изградено трасето. В началото на кариерата си Гайсер е известен като отличен пилот на твърда настилка. Сега той работи неуморно, за да подобри своите способности на пясък. Вторият манш бе доказателство за високото ниво, което достигна.

За пореден път той влезе в първия завой на второ място. След обиколка на проследяването на лидера направи своя ход, атакува и стана лидер. Във всяка обиколка той слагаше по още една секунда на ездачите отзад. Като пресече финала, преднината му бе 10 секунди. С второ и първо място в двете състезания, той взе победата в Гран при на Фландрия и 47 ключови точки в битката за шампионата.

Влизайки в белгийска тройна серия (три поредни състезания), Гайзер беше на 24 точки от втория в класирането Антонио Кайроли. Сега тази преднина се удвои до 48. Престоят още два старта на същото трасе. Тим ще се стреми да увеличи още повече разликата още тази седмица. Сега има няколко почивни дни, преди да се състезава отново в сряда, 21 октомври, за 14-ия кръг на шампионата от 18 кръга.

Сподели