Тим Гайзер от отбора на HRC спечели мотокроса в Трентино, Италия. Там беше четвъртият кръг от световния шампионат в клас MXGP. Пилотът на Honda бе най-бърз и в двата манша на красивото трасе Арко ди Тренто. Словенският ездач успя да удържи на натиска, за да спечели първата си Гран При за сезон 2019.

След като спечели квалификацията, Гайсер стартира изключително добре и в двата манша. В първия той влезе в първия завой на 5-а позиция. В края на първата обиколка бе на второ място. Докато преследваше лидера Антонио Кайроли, темпото и на двамата се увеличаваше. Четири тура преди края Гайсер атакува и пое лидерството. Така той зарадва големия брой словенски фенове, които присъстваха край трасето. След това той взе победата в първото състезание.

Във второто Гайсер направи също отличен старт. Взе първия си холшот за годината. С мотоциклета си Honda CRF450RW той бе на първата позиция. Когато темпото започна да се покачва, Кайроли започна да оказва натиск отново, като поведе в средата на състезанието. След като проучи добре най-добрите линии за щурм, Гайсер атакува и си вирна първото място. Така последните 5 обиколки той отново бе начело на колоната. След това двамата състезатели дадоха всичко от себе си. Гайсер стана първи, за да спечели всички сесии през уикенда.

 

Следващият 5-и кръг е на пясъчното трасе в Мантуа, близо до Верона. Това състезание ще бъде на 11-12 май, което дава възможност за пет седмици пауза и след това предстои първото от трите кроса в Италия, Португалия и Франция.

Сподели