Словенецът Тим Гайзер с Honda от Team HRC спечели 6-ия кръг от световния шампионат във висшия клас MXGP. Той бе най-бърз и в двата манша на трасето в Агуеда, за Гран при на Портегалия. След триумфа си в Трентино, за втори път Гайзер е на върха. Така той затвърди успешния си сезон, след разочарованието от миналия уикенд в Ломбардия.
Гайсер направи наистина два впечатляващи манша, за да покаже още веднъж, че когато условията са добри, той и неговата Honda CRF450RW са перфектната комбинация за победи. След като спечели втора позиция на бариерата, словенският ездач направи два отлични старта. Той влезе в топ пет и натисна пилотите пред него. Вместо да преследва агресивно победата, той показа зрялост. Така позволи на успеха в състезанието сам да дойде при него. Тим изчака и когато се появи възможност за атака, направи необходимото, щурмува и дори направи най-бързи обиколки и в двата манша. Така спечели победата.

Това беше чудесен начин да забрави разочарованието от Мантова. Показа, че той все още е много бърз и може да се бори за титлата. В момента той е втори с 251 т., след Антонио Кайроли с 285. В шампионата има още 12 кръга. След като спечели и четири от последните шест манша, Тим получи увереност  в силите си. Знае, че на твърди трасета много малко пилоти могат да му опонират и да достигнат скоростта му.

Следващият уикенд е във Франция. Трасето Сен Жан Д’Анжели също подхожда на стила му. То е на естествен хълмист пейзаж, много подобен на трасето в  Пиетрамурата, където Гайсер спечели по-рано тази година.  След Франция, шампионатът има една седмица почивка, а после идват три състезания в три уикенда – в Русия, Латвия и след това в Германия.

Сподели