Тим Гайсер от Team HRC спечели третото състезание на пясъчното трасе в Ломел, Белгия. В сезон, изпълнен със страхотни моменти, словенецът направи най-доброто си каране за годината във втория манш. Той бе 7-и, когато за пет обиколки излезе начело и спечели MXGP на Ломел.

За пореден път мотоциклетистът на Honda CRF450RW стартира от първа позиция. Той спечели квалификацията с една секунда пред най-близкия си конкурент. Това му помогна да спечели и двата холшота в отделните състезания.

В първия манш отличния старт му помогна да контролира надпреварата. Тим Гайсер направи една след друга няколко бързи обиколки и натрупа преднина от над 20 секунди до момента, в който видя карираното знаме. Това беше неговата 11-а победа в отделно състезание за сезона.

Словенецът обаче знаеше, че му предстои още много работа, за да стигне до победа №12. Тя би му донесла успех и в Гран при на Ломел. Това бе третото поред състезание на това трасе, а Тим напълно заслужаваше да спечели победа. Както това стана преди година.

Подобно на състезание едно, във втория манш Гайсер взе холшота и се движеше добре. Той обаче допусна грешка в средата на първата обиколка, която го свали на седма позиция. Гайсер знаеше, че единственият начин да постигне победа в общото класиране е да спечели състезание две. Той обаче изостана с над 10 секунди. Докато обиколките минаваха една след друга, словенецът си проправяше път напред. Направи отново най-бързата обиколка в манша, за да се опита да затвори лидера. И успя. В останалите пет обиколки той направи своя ход и атакува от външната страна на един от дълбоките пясъчни завои на трасето. Той веднага отвори преднина, която беше недостижима за следващите го пилоти.

Така Гайсер спечели своя 12-и манш за сезона и взе трета победа в Гран при. Това бе най-доброто представяне за пилота на Honda. Той закрепи лидерската си позиция във временното класиране. Увеличи преднината си на 74 точки само три кръга и 6 манша преди края на шампионата.

Следващата арена за действащия шампион е последният троен старт за годината в Пиетрамурата, Италия. Теренът на Трентино е любим на Гайсер и той ще се надява да завърши сезона по перфектен начин. Първият от трите старта е следващия уикенд в неделя, 1 ноември.

Сподели