Honda обяви два нови модела за офроуд с различни приложения. Единият е пъргавият, лек, фокусиран за триал мотоциклет Montesa Cota 301RR за 2021 г. Другият е здравото, тежко, универсално и многофункционалено ATV за 2022 –  FourTrax Rincon. И двете машини несъмнено са правилният избор за специфичните си цели. Заедно илюстрират широкообхватния характер на гамата от мощни спортни возила на Honda.

Cota 301RR отбелязва важен етап за Montesa, обозначаващ 75-годишнината на дъщерното дружество на Honda. Разбира се, мотоциклетът може да се похвали и с ориентирани към изпълнение компоненти, които са достойни за 28-кратния световен шампион на ФИМ, Тони Боу.

Междувременно Rincon – най-големият модел ATV на Honda, предлага идеална комбинация от комфорт и производителност. Това е благодарение на първокласното независимо задно окачване с дълъг ход и здравия 675-кубиков едноцилиндров двигател, който е разположен надлъжно в шасито, за да се сведе до минимум загубата на мощност. ATV –то се предлага стандартно със здрава каросерия и стоманени предни и задни багажници за пренасяне на товари.

MONTESA COTA 301RR за 2021 г.

Montesa има богата история, която датира дори по-дълго от тази на Honda. Затова Montesa отбелязва своята 75-та годишнина със специално издание на своята елитна машина за траял, която получава нов облик. Машината е произведена в специализираната фабрика в Барселона, Испания. Montesa Cota 301RR e с червен резервоар за гориво в знак на почит към ранните модели на Montesa, както и златна емблема „75-та годишнина“, която украсява капака на резервоара за гориво и коловете на вилката. Това е фокусиран върху конкуренцията модел, който наследява повечето от своите компоненти и технически решения от машината на 28-кратния световен шампион Тони Боу. Тя е с мощен, но лесен за управление 299-кубиков четиритактов двигател и усъвършенствани технически вилки с алуминиеви опори . 2022 FOURTRAX RINCON Отчасти луксозен ATV и отчасти трудолюбив, безкомпромисният FourTrax Rincon е целенасочен и силен. Той може да се похвали с най-голямата мощност сред ATV гамата на Honda. Има ефикасен 675-кубиков едноцилиндров двигател с течно охлаждане с колянов вал, предаващ движение на машината с директна връзка със задната ос. Тристепенната автоматична скоростна кутия може да се превключва и чрез монтирани на кормилото бутони с помощта на популярната програма за електронно превключване на Honda (ESP). Независимата първокласна система за задно окачване с дълъг ход осигурява подобрено пътуване. Здравата каросерия и стоманените багажници са подготвени за усилената работа, която се изисква от многофункционалните ATV. Така тази машина винаги е готова да работи, като същевременно поддържа комфорта на ездача.

 

Сподели