Рали Мароко завърши с отличен резултат за Monster Energy Honda.  В последния ден на ралито Пабло Кинтанила нанесе решителния удар над съперниците си, за да спечели етапа и състезанието.

Екипът на Monster Energy Honda отбеляза отличен резултат в рали Мароко. След само пет месеца, откакто е с новия си екип, чилиецът Пабло Кинтанила постигна първата си победа в състезание на борда на Honda CRF450 RALLY. Това е първи успех на Кинтанила в Мароко. Той се връща на пътя на триумфа след рали Атакама 2019. Резултатът на отбора е три етапни победи в Мароко. Последният успех на Honda в Мароко бе постигната от Пауло Гонсалвеш през 2013 г.

Основната цел на отбора да участва в това четвърто състезание от световното първенство по рали крос-кънтри на ФИМ беше да натрупа  възможно най-голям пробег в пустинята за своите четирима състезатели. Това бе генерална подготовка преди предстоящото участие на Monster Energy Honda Team в рали Дакар. Отборът успя да потвърди, че както високото ниво на ездачите, така и мотоциклетът Honda CRF450 RALLY продължават по положителната посока на развитие в последните сезони.

 

 

166-километровият финален специален етап премина бързо за повечето състезатели, които се бореха за победа. Давид Кастера, директор на състезанието, беше проектирал трасе с много малко навигация. При много лек вятър, прахът се вдигаше във въздуха и затрудняваше мотористите. Така стана невъзможно ездачите, движещи се отзад, да компенсират изоставането.

Пабло Кинтанила започна на добра позиция, от която да атакува преднината на Матиас Валкнер. Ездачът на Monster Energy Honda вдигна достатъчно високо темпо, за да му позволи да изпълни основната си мисия и да спечели последния етап на рали Мароко. Съотборникът му Рики Брабек не успя да намали разликата, която го разделяше от съперниците му в общото класиране. Въпреки че завърши на второ място в отсечката, пропусна да стъпи на подиума в ралито и остана 4-и.

Хоан Бареда също успя да се бори по пътя си към финала, което му позволи да се класира 6-и за дена и 11-и в общото класиране. Испанецът подчертава забележителната екипна работа, извършена от отбора през дните на състезанието в Мароко. Чилийският пилот Хосе Игнасио Корнехо, който завърши 10-и в етапа.

Следващото състезание за Monster Energy Honda Team ще бъде на рали Дакар 2022, което ще се проведе в Саудитска Арабия от 1 до 14 януари.

 

Сподели